Pentru inima

"Daca plangi pentru ca soarele a disparut din viata ta, lacrimile te vor impiedica sa vezi stelele." - Rabindranath Tagore



joi, 14 octombrie 2010

Chec marmorat

Iata reteta pentru un chec foarte aspectuos:

-5 oua
-10 linguri zahar
-17 linguri faina
-1/2 pliculet de praf de copt
-1 pliculet zahar vanilat

Albusurile le batem spuma cu un varf de cutit de sare, apoi adaugam zaharul si mixam pana compozitia devine tare. Separat se amesteca faina cu praful de copt. Galbenusurile le frecam cu zaharul vanilat, apoi le punem peste albusurile batute spuma. La final, adaugam faina in ploaie, amestecand cu grija, cu o lingura de lemn.
Compozitia se imparte in doua parti egale (pe cat se poate, eu nu prea reusesc sa le fac egale).

Crema de ciocolata
-60 g margarina (eu folosesc Rama pentru prajituri)
-1 lingura lapte
-1 lingura zahar
-1 lingura cacao
Toate ingredientele de mai sus se omogenizeaza intr-o cratita, la foc mic, pana se ingroasa putin. Se lasa la racit.
Crema se adauga peste una dintre cele doua jumatati de compozitie de mai sus si amestecam pentru omogenizare.
Se unge o tava mai mare de chec (sau doua mai mititele) cu margarina sau unt.
Si incepe povestea: luam o lingura din compozitia alba si o turnam in mijlocul tavii, apoi o lingura din compozitia cu cacao si o turnam in mijlocul primei parti si tot asa, una alba una neagra. O sa arate cam asa:
Daca ies descentrate ca ale mele, mai miscati tavile pana se mai aseaza compozitia :D.

Se lasa in cuptor aproximativ 45 de minute.

Uitati de minunatie am reusit sa fac (cam mititel de inaltime, dar tavile mele sunt de cozonac, uriase).


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu