Unul dintre torturile mele preferate, desi, este o adevarata bomba calorica, dar extrem de delicios.
Blat
-7 oua
-200 g zahar
-250 g nuca
-3 linguri cacao
-o jumatate de cana de apa
-vanilie
Crema
-3 galbenusuri
-200 g zahar
- 350 g ciocolata menaj (aproximativ)
- o jumatate de cana de lapte dulce
-un pachet si jumatate de unt
-vanilie
Blat bezea
- 3 albusuri
-200 g zahar
-vanilie
Zaharul impreuna cu apa, nuca si cacao se omogenizeaza pe foc. Se lasa la racit si se adauga galbenusurile unul cate unu. Separat se bat albusurile spuma cu un varf de cutit de sare. Se Se tapeteaza o tava rotunda (pentru tort) cu hartie de copt si margarina. Se amesteca albusurile cu prima compozitie si se toarna in forma de tort.
Pentru crema se topeste ciocolata de menaj in lapte. Se adauga zaharul. Se lasa la racit si se adauga galbenusurile unul cate unul si vanilia. La final se adauga untul si se omogenizeaza.
Blatul de bezea
Se bat albusurile spuma, cu zaharul si vanilia. Se tapeteaza aceeasi tava si se lasa 30 minute la foc mic, apoi se deschide usa cuptorului si se coace pana capata o crusta deasupra.
Blatul negru (poate fi si alb, daca nu vreti sa ii puneti cacao) se taie in doua parti si se pun straturile in ordinea urmatoare: blat negru, crema, blat bezea, blat negru, crema.
Se orneaza dupa preferinte (eu am ras niste ciocolata alba).
Din pacate nu am poze, dar incercati, merita.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu