Si pentru ca anul nou incepe cu o noapte de Revelion, trebuie sa existe si un tort. Am ,,scotocit" pe net, in cautarea unei retete care sa nu fie foarte complicata si iata ce mi-a iesit in cale:
Blat:
-125 g unt
-100 g zahar
- 3 oua
-175 g faina
- 3 linguri de lapte
- 1 lingura de apa minerala
- 2 lingurite de praf de copt
- coaja de la o lamaie
- 1 varf cutit de sare
- 2 pliculete zahar vanilat
- 1 lingura de pesmet pentru a tapeta tava
Intr-un castron se pune untul, zaharul, coaja de la lamaie, vanilia si sarea si se amesteca pana se topeste zaharul. Se adauga apoi ouale pe rand, cele 3 linguri de lapte rece si 1 lingura de apa minerala. Faina, amestecata in prealabil cu praful de copt, se amesteca in compozitie. Se unge o tava cu unt sau cu margarina, se tapeteaza cu pesmet si se toarna compozitia, care se coace aproximativ 30 minute.
Crema de branza
-5 foi de gelatina
-250 g mascarpone
-350 g branza Qaurk (branza dietetica dulce, de preferat fina, nu din aceea la pachet, granule)
-100 g zahar
-1 plic vanilie
-1 compot de piersici
-6-8 linguri pline cocos
-250 g frisca (eu am folosit Creme Patisserie de la Meggle)
Branza mascarpone se amesteca foarte bine cu branza Quark, cu zaharul si cu zaharul vanilat, pana se topeste zaharul. Daca ati folosit branza dulce la pachetel, amestecati pana granulele de branza dispar, altfel crema de branza nu iese foarte fina. La final adaugam in compozitie 4-6 linguri de cocos. Se pun foile de gelatina la inmuiat in apa rece. Se pune la incalzit (nu la fiert) 125 ml sirop de piersici din compot, se scurge gelatina inmuiata si se amesteca impreuna sa se topeasca. Din crema de branza sa ia 2 linguri si se amesteca cu siropul in care s-a dizolvat gelatina, apoi se incorporeaza putin cate putin in crema. La final se pune si frisca batuta bine in prealabil. Piersicile se taie bucatele si se pun la scurs.
Blatul se insiropeaza cu restul de suc din compotul de piersici, eventual cu un sirop din apa si zahar, daca sucul e prea putin.
Peste blat se pune crema, un strat de piersici, iar crema, iar piersici si la final crema.
Se pune la rece aproximativ 5-6 ore sa se intareasca. Intr-o tigaie se pune cocos, 2-3 linguri, sa se caleasca putin, pana devine putin auriu. Se orneaza tortul cu nuca de cocos rumenita, cu felii de piersici si cu bomboane Rafaello.
Pofta buna tuturor !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu