De Paste, ,,balauream" pe net, in cautarea unei retete usoare de pasca. Am gasit una, care desi nu arata ca pasca pe care o stiu eu de la bunica, mi s-a parut foarte interesanta si, desi initial mi s-a parut putin complicata, m-am inselat, a fost chiar usoara.
Va invit sa incercati si va promit ca nu veti regreta. Arata ca un tort, dar din pacate nu i-am facut poze la acel moment. :(
Pentru aluat aveti nevoie de:
-50 gr unt sau margarina,
-2 linguri smantana,
-1 praf de copt (amestecat separat cu o cana de faina),
-1-2 linguri de zahar,
-faina cat cuprinde pentru a iesi o coca moale.
Crema de branza:
-5 galbenusuri,
-25 grame unt,
-125 gr zahar,
-250 gr branza
-2 albusuri batute spuma
-arome si stafide (dupa gust)
Crema de smantana:
-2 oua,
-75 gr zahar pudra,
-2 linguri cacao,
-500 gr smantana (nu lichida),
-arome.
Bezea:
-3 albusuri batute spuma cu 125 gr zahar si zeama de la o jumatate de lamaie.
In tava tapetata (eu am folosit o forma de tort cu marginile detasabile, pe care m-am chinuit sa o ,,tapetez" cu hartie de copt) se aseaza: aluatul urmat de crema de brazna si apoi de cea de smantana. Cand este pe jumatate coapta (aproximativ 1 ora si jumatate) se adauga si bezeaua.
Pofta buna !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu