Daca v-ar spune cineva ca a facut prajitura cu branza mascarpone si cu malai ce ati zice? Eu una am intrebat de 2 ori daca am inteles bine si raspunul a fost acelasi: e excelenta. Asa ca m-am hotarat sa incerc. Si la finalul povestii veti vedea ce mi-a iesit ;).
Pentru blat:
-100 gr unt,
-200 gr biscuiti,
-2 linguri zahar.
Pentru crema:
-500 gr mascarpone,
-200 gr zahar,
- 3 oua,
- 2 linguri malai,
-3 linguri smantana,
-coaja rasa de la o lamaie,
- 3 liguri de zeama de lamaie.
Se farama biscuitii (prin masina de tocat sau cu un sucitor), se pun intr-un castron si peste ei se toarna untul topit amestecat cu zaharul.
Pentru crema, se amesteca toate ingredientele prezentate mai sus.
Intr-o tava, de preferat ,,tapetata" cu hartie de copt, se aseaza biscuitii pe care puteti sa-i nivelati fie cu o lingura de lemn, fie direct cu mana si se toarna crema.
Se pune in cuptorul preincalzit, unde se tine cam 1 jumatate spre 2 ore. Ideea e ca pe margine se rumeneste, iar in mijloc, daca apasati, nu ramane urma, crema revenind la normal.
Iata minunea, direct in tava, ornata cu capsuni peste care am pus Tort gel.
cred ca e bun tare! sigur fac si eu!
RăspundețiȘtergere