Pentru inima

"Daca plangi pentru ca soarele a disparut din viata ta, lacrimile te vor impiedica sa vezi stelele." - Rabindranath Tagore



joi, 14 octombrie 2010

Fursecuri cale

Ma tot gandeam ce prajituri sa fac de ziua mea, sa fie si gustoase si aspectuoase.
Am cautat pe net si iata ce am gasit:

Fursecuri cale
5 oua
10 linguri ulei
10 linguri zahar
10 linguri faina
1 plic zahar vanilat
cateva bucati de rahat

Rahatul se taie subtirel, ca niste bete de chibrit.
Albusurile se bat spuma cu zaharul. Separat se freaca galbenusurile cu zaharul vanilat. Dupa ce albusurile cu zaharul stau ,,bat"  se adauga galbenusurile. Se adauga faina, uleiul, si se mixeaza foarte bine, pana ce aluatul face basicute.
Intr-o tava de cuptor, tapetata cu hartie de copt, se toarna cu lingurita, cam 8 fursecuri, in strat nu prea gros, pe cat puteti intr-o forma de frunza. Eu am facut la inceput niste forme mai ciudate si le-am intins cu lingurita .
Tave se baga in cuptorul preincalzit si fursecurile se coc aproximativ 5 min (depinde de iuteala focului) pana se rumenesc pe partea inferioara. Se scot repejor, se desprind de pe hartie, se pune cate o fasiuta de rahat pe mijloc si se strang la baza ca sa arate cat de cat ca niste frunzulite. Atentie la cate asezati in tava, pentru ca fiind subtiri se racesc foarte repede si pot crapa atunci cand vreti sa le modelati.
Trebuie multa atentie, sunt migaloase si tot timpul sunteti contra-cronometru, dar rezultatul final merita tot efortul, veti obtine niste fursecuri foarte frumoase si fragede.



Platoul realizat de mine, se datoreaza minunatului sot, care m-a secondat de minune in bucatarie, reusind performanta sa le modeleze de 2 ori mai bine decat mine; eu in final am cedat si doar le desprindeam de pe tava si le aplicam rahatul.

2 comentarii:

  1. Si sunt si foarte gustoase si fragede. Numai ca eu am uitat sa le pudrez cu zahar. :D

    RăspundețiȘtergere